مروری بر کتاب شبکه های اجتماعی و سیاست قدرت
«آمبر سینها» وکیلی علاقهمند به حوزه فناوری و اینترنت و همین طور جوانب حقوقی آن است. او روی تأثیر تکنولوژیهای نوظهور بر چارچوبهای قانونی موجود و چگونگی مواجهه قانون با آن کار میکند. «سینها» در مرکز«internet and society»، برنامههایی را در زمینه حفظ حریم خصوصی، دادههای عظیم (data big)، هویت دیجیتال و هوش مصنوعی، مدیریت میکند.
آمبر در دانشکده حقوق ملی دانشگاه هند، بنگلور و دانشگاه «کریست» بنگلور سابقه تدریس دارد و پیش ازکار روی سیاستهای عمومی به عنوان وکیل شرکتی کار میکرده است. این کتاب به زبان انگلیسی در سال 2019 منتشر شده و بسیاری از تاریخها و ارجاعات در کتاب مربوط یا تا آن بازه زمانی است.
این کتاب نشان میدهد که مساله رابطه قدرت با فضای مجازی و استفاده یا سوءاستفادههایی که از اینترنت میشود مسائلی را در همه کشورها ایجاد کرده است. بسیاری از مثالها، مشکلات و دغدغههایی که «سینها» در کتاب خودش بیان میکند شباهت زیادی به مسائلی دارد که ما هم در ایران با آن روبه رو هستیم.
چه از سوی ساختار سیاسی و قانون سازان و چه جامعه…. ایده اصلی که «سینها» در کتابش مطرح میکند این است که برخلاف تصور اولیه، اینترنت، فضای مجازی و به ویژه شبکههای اجتماعی نتوانستهاند به توسعه دموکراسی، کاهش تنشهای سیاسی اجتماعی و افزایش نقش مردم در ساخت اجتماعی (با تمرکز بر مورد هند) کمک کند.
او به اثرات سوء شبکههای اجتماعی در افزایش ادبیات افراطی، نفرت پراکنی و تقابل در جامعه هند و بیشتر از آن به سواستفاده احزاب و قدرت سیاسی در جهت دهی به افکار و استفاده از اطلاعات شخصی افراد با نفوذ در شبکههای اجتماعی برای رسیدن به اهداف سیاسی خود به ویژه در بزنگاه انتخابات با آوردن نمونه و مثالهای فراوان اشاره کرده است.
یکی از محوریترین مباحثی که «سینها» در فصلهای کتاب دنبال میکند بحث اخبار جعلی و مغالطات است، این که سیاست قدرت چه گونه در بسیاری ازموارد به صورت هدفمند با پشتیبانی از انواع مختلف این مغالطات، منافعش را پی میگیرد. «سینها» در نهایت به دنبال کشف راه حلهایی است که بتواند به واسطه آن، مسیری را که پلتفرمهای رسانههای اجتماعی در انتشار اخبار و اطلاعات { مبتنی بر واقعیت یا جعل} طی میکنند شناسایی و در برابرش راهکارهایی ارائه کند.
این کتاب در سال 2019 منتشر شده و برخی از رخدادها و تاریخهایی که به آن اشاره شده مربوط به آن بازه زمانی است. مثلا نویسنده ممکن است در جایی به کلمه سال گذشته اشاره کرده باشد، بدیهی است باید مبدا تاریخ مورد اشاره نویسنده را سال 2019 در نظر گرفت.
برگرفته از کتاب شبکه های اجتماعی و سیاست قدرت
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.