مروری بر کتاب مداخلات روانشناختی در سالمندان
تمبی و همکاران این کتاب را به عنوان یک مرجع ارزشمند و تخصصی در سه بخش و 13 فصل برای روانشناسان، مشاوران و روانپزشکان تدوین کردهاند. بخش اول مقدمهای بر رواندرمانی در سالمندی است که سه فصل را دربرمیگیرد: در فصل یک زمینۀ تاریخی رواندرمانی و نحوۀ ارتباط آن با سالمندان و همچنین عواملی که منجر به تغییر در ادراک نسبت به این مداخلات میشود، مرور شده است. در فصل دو روشهای مختلف رواندرمانی معرفی و شواهد و نشانههایی را برای هر کدام بر اساس تشخیص داده شده ارائه گردیده است. در فصل سه نحوه انتخاب یک روش درمانی و عوامل موثر بر آن به همراه روشهای درمانی مختصر توضیح داده شده است.
در بخش دوم درمانهای شواهد محور در5 فصل ارایه شده است: در فصل چهار، درمان شناختیرفتاری به عنوان یک درمان مؤثر و مبتنی بر شواهد برای اختلالات روانپزشکی دوران سالمندی به همراه فنون و راهبردهای مختلف آن ارائه شده است. در فصل پنج، درمان حلمساله و مراحل انجام آن در درمان افسردگی سالمندان با گزارش یک مورد عملی توضیح داده شده است. در فصل شش، مبانی و فنوان رواندرمانی بینفردی برای سالمندانی که از افسردگی و یا آسیب شناختی رنج میبرند، به همراه یک مورد عملی بحث و بررسی شده است. رواندرمانی پویشی کوتاهمدت فشرده یک روش درمانی موثر از نظر بالینی و مقرون به صرفه از نظر اقتصادی در فصل هفتم بررسی شده است. این درمان برای بیماران مبتلا به اضطراب و افسردگی، درد مزمن، با علائم پزشکی غیرقابل توضیح، اختلالات شخصیت و روانرنجوری تبدیلی برای سالمندان مورد بحث قرار گرفته است. در فصل هشت، مبانی خاطرهدرمانی، و کاربرد و تاثیرآن بر افسردگی در سالمندان توضیح داده شده است. همچنین در این فصل درمان شناختیرفتاری برای بیخوابی و اختلال احتکار در سالمندی مورد بحث قرار گرفته است. رواندرمانی و اختلالات شناختی در فصل نه مورد تاکید قرار گرفته است. در این فصل نیز کاربرد درمان شناختیرفتاری، درمان حلمساله، درمان ذهنآگاهی و خاطرهدرمانی برای سالمندان مبتلا به اختلالات شناختی خفیف و متوسط توضیح داده شده است.
در بخش سوم موضوعات ویژه در رواندرمانی سالمندی در 5 فصل بررسی شده است: با توجه به آمار 50 میلیون نفری افراد مبتلا به زوال عقل(و افزایش ده میلون نفری سالانه آن)، استفاده از داروها در این سالمندان، و برتری مداخلات روانشناختی در مورد علائم عصب-روانی زوال عقل نسبت به دارودرمانی، در فصل نه رواندرمانی و اختلالات شناختی در سالمندان مورد بررسی قرار گرفته است.در فصل ده، اثر متقابل پیچیده بین رواندارودرمانی و رواندرمانی برای بیماران سالمند شرح داده شده است. همچنین در این فصل مقالات مربوط به داروهای ترکیبی و رواندرمانی در بیماران سالخورده مورد بررسی قرار گرفتهاند. رواندرمــانی در بزرگســالان ســالخورده بــا توجــه بــه قومیــت،جنســیت، و شرایط خاص به همراه چالشهای ویژهای که این گروههـا بـا آن مواجـه هسـتند در فصل یازده مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. در فصل دوازده، استفاده از روشهای گروهدرمانی برای سالمندان و بیماران سالمند مبتلا به آسیب شناختی برجسته شده است و شواهد موجود برای استفاده از هر رویکرد مورد بحث قرار گرفته است. در فصل سیزده مشکلات اخر عمر و چگونگی مواجه شدن با مرگ و آشنایی درمانگران با روشهای مختلف مواجهه با مرگ در سالمندی توضیح داده شده است. در پایان کتاب، مترجمین درمان مبتنی بر شفقت که شواهدمحور است را برای آشنایی بیشتر خوانندگان توضیح دادهاند. توضیح این درمان و پشتوانههای پژوهشی در سالمندان در کنار سایر روشهای درمانی در این کتاب برای متخصصان میتواند مفید باشد.
مترجمان از حمایتهای جناب آقای مهدی سبحانی مدیریت محترم نشر پیله تشکر و قدردانی میکنند.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.