ذهن آگاهی
بر اساس سند دولت انگلستان در حوزه “بهداشت روانی و رفتاری در مدارس”، از بین هر ده نفر یک نفر از کودکان و نوجوانان سنین پنج تا شانزده سال، دارای یک اختلال روانی تشخیص داده شدهاند و در بین هر هفت نفر، یک نفر مشکلات روانی سطح پایینتری دارد. یکی از نکات کلیدی این سند این است که مدارس نقش مهمی در موفقیت کودکان و نیز سلامت روانی آنها دارند.
رشد “ذهنآگاهی در کلاس” کودکانمان را به مهارتی همیشگی مجهز میکند، که سلامت روان و خوب زیستن آنها را چه در زمان حاضر و چه در آینده تضمین میکند.
ذهنآگاهی را میتوان به عنوان یک وضعیت روانی دانست که بر تمرکز بر زمان حال، و همچین پذیرش احساسات، افکار و حالتهای بدنمان استوار است. تحقیقات نشان داده است که رشد “ذهنآگاهی” در کودکان فواید زیادی را به دنبال خواهد داشت.
از آن جمله میتوان به مواردی چون کاهش استرس، تمرکز ذهنی، توانایی حفظ تعادل در زندگی، یادگیری مهارتهای اجتماعی، خواب بهتر، عزت نفس بیشتر، کنترل عواطف، بهبود توانایی تصمیمگیری و رشد مهارتهای ریاضی اشاره کرد.
با این حال، افزودن آن به عنوان یک درس فوقبرنامه، برنامهریزی را برای مدرسه سخت میکند. تخصیص بودجه برای درسهای خلاقانه دلیل تدوین این کتاب شد، که میکوشد برای معلمها پیشنهادهای ساده، ارزان و سریع را فراهم کند که به رشد ذهنآگاهی در کلاس کمک میکند.
لازم نیست که از همهی راه حلها یا همه دستورات (نوشته شده در این کتاب) پیروی کنید؛ شما میتوانید فقط ایدههایی را که مورد علاقه شما است، انتخاب کنید و همانها را امتحان کنید.
پیش از رد کردن یک ایده حداقل دو بار آن را امتحان کنید؛ مخصوصاً که شباهت زیادی با تمرینهای تنفسی و مراقبهای دارند.
ما قبلا اینجا در این مورد مطلبی را منتشر کرده ایم
برگرفته از کتاب ذهن آگاهی در کلاس