بعید است نویسنده‌ای به تاریخ زیورآلات بپردازد زیورآلات مصری - نشر پیله

زیورآلات مصری

کتاب تاریخ لباس در مصر بین النهرین و ایران باستان
Rate this post

بعید است نویسنده‌ای  به تاریخ زیورآلات بپردازد و جایگاه ویژه‌ای برای تزیینات باشکوه و متنوعی که مصر باستان به‌درستی به آنها شهره است در نظر نگیرد.

زیورآلات

در اینجا، شاهد غلبه‌ی رنگ و فرم هستیم که یا به‌صورت زیورآلات تخت رنگ‌شده دیده می‌شود یا روی مجسمه‌ها به‌صورت نقش‌برجسته‌های گرد یا کم‌عمق وجود دارد. مانند لباس‌ها، در اینجا هم شواهدی از زیورآلات بافته‌شده در نگارینه وجود دارد که نمونه‌هایی از آنها با مواد واقعی در مقبره‌ها کشف شده است.

علاوه بر این، تصاویری داریم که به‌روشنی نمایانگر لباس‌هایی با تزیینات گلدوزی و نقاشی‌شده هستند. مصری‌ها نقش‌مایه‌های تزیینی محبوب خود را روی دیوار و سقف معابد، مقبره‌ها، اسباب و وسایل خانه‌ها، ارابه‌ها، لباس‌ها، و جواهرات می‌کشیدند، اگرچه گاهی تغییرات اندکی در آنها می‌دادند.

بنابراین، می‌توان زیورآلات مصری را مستقل از کاربردشان بررسی کرد. برای تهیه‌ی تاریخچه‌ی زیورآلات در قرن نوزدهم و کتاب‌های منتشره در ربع قرن دوم و سوم، مجموعه‌های فوق‌العاده‌ای از زیورآلات مصری گردآوری شد.

به‌ویژه، چندین پرونده‌ی بزرگ از لیتوگرافی رنگی این زیورآلات وجود دارد. برای این مجموعه، بیشترنمونه‌ها از نو کشیده شده‌اند، به‌جز چند موردی که طراحی‌ها مستقیماً از روی مومیایی‌های موجود در موزه‌ی بریتانیا انجام شده‌اند.

پلاک‌های شماره ۴ و ۵ شباهت بسیاری در جزئیات دارند، اما تفاوت در ترکیب‌بندی عناصر ساده‌ی آنها همواره حسی از تنوع و جذابیت را به‌همراه دارد. احتمالاً می‌توان نیلوفر آبی و پاپیروس متداول را پرتکرارترین اجزاء دانست.

برای مثال، در پلاک شماره ۴ (۱)، گل نیلوفر آبی یا گل و جوانه‌ی نیلوفر آبی دیده می‌شود و پاپیروس در پایین‌ترین بخش مرز قطعه‌ی تزیینات قطعات کاملاً هندسی است.

چیدمان ویژه‌ی رنگی در قطعات و دیده می‌شود. رنگ‌آمیزی این مرزهای زینتی در سبک سایر کشورها معمولاً باجابه‌جایی ساده‌ای همراه است. برای مثال، «آبی-قرمز، قرمز-آبی، و غیره.»

اما در قطعات ما «آبی-سفید، سبز-سفید، آبی-سفید، قرمز-سفید، آبی-سفید، و غیره» هستند. در ، «سبز-سفید، قرمز-سفید، زرد-سفید، آبی-سفید، سبز-سفید، و غیره» را داریم.

این چیدمان آهنگین رنگ‌ها تقریباً همیشه در زیورآلات مصری به ترکیب معمول ترجیح داده می‌شود. بدون شک، به همین دلیل است که نقش‌مایه‌های مصری، که از نظر شکل به‌طرز بچگانه‌ای ساده‌اند، همچنان جذاب و چشم‌نوازند.

در این زمینه: لباس در پادشاهی کهن

برگرفته از کتاب تاریخ لباس در مصر بین النهرین و ایران باستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *