مروری بر کتاب اسرار ذهن زیگموند فروید
در رشد و شکوفایی انسان در تمامی جنبه ها، درست مانند فردیت
انسان، عشق خود به تنهایی به عنوان عامل احساسی تمدن ساز عمل کرده
و خودخواهی را به نوع دوستی بدل کرده. تمام آنچه اهمیت دارد؛ عشق ورزیدن و کار است.
فروید، پدر علم روانکاوی و یکی از تاثیر گذار ترین افراد تاریخ بشریت محسوب می شود. او فرزند اول مادرش بود و مادرش را بدون شرمساری می ستود . وی از کودکی مورد حمایت کامل مادر خود قرار داشت که در زندگی اش تاثیرات بسیاری داشته است او همچنین شاهد جنگ جهانی بوده است که در دیدگاهش نسبت به انسان تاثیر بسزایی داشته و دیدگاه او را به انسان تاریک کرده است .
این اثر شامل جملات قصار و گزیده سخن های اوست که دیدگاه او را در باره مذهب، عشق انسان ها و زندگی شامل می شود. نظام روانکاوی ای که فروید بنیان گذار آن بود محدود به نظریات علمی نماند و در زمینه های بسیاری وارد شد و آن هارا با لنز خود مورد بررسی قرار داد در این اثر می توان دیدگاه های روانکاوانه فروید را در باره مذهب عشق و سایر زمینه های ملاحظه نمود. او دیدگاهش به انسان و مذهب تاریک و با عینکی سیاه بود.
درباره ی زیگموند فروید
پدر علم روانکاوی زیگموند فروید در سال 1856 چشم به جهان گشود. او روانشناس پزشک و یکی از اندیشمندان تاثیرگذار قرن بیستم بود. او بخاطر نظریه ی مشهورش درباره ذهن ک ذهن را یک دشتگاه مجموعه انرزی و بررسی ساختاری عناصر مهم روانشناسی شناخته میشود. فروید ناخواگاه را دوباره تعرف کرد و ساختار ذهنی جدیدی ارائه کرد. تمام جنبه های اساسی روانشناسی را می توان در مفهوم فروید از روانشناسی پیگیری کرد. نظریه های او در باب رفتار های انسان رویاها و رهنگ های ساختگی که بسیار مفید بوده است و تاثیرات عمیق و گسترده ای بر زمینه هایی شامل انسان شناسی نشانه شناسی روانشناسی و غیره داشته است.
زیگموند فروید در فیربرگ موراویا به دنیا آمد و سپس به وین رفت .در سال 1938 هنگامی که نازی ها به اتریش حمله کردند ، خانواده اش به انگلستان مهاجرت کردند. او به دلیل گستردگی نظریه هایش همواره خود را برجسته ترین دانشمندی که حیطه های دانش بشر را گسترش داده است می دانست. درسال 1873 در دانشگاه وین ثبت نام کرد ودر زمینه هی فیزیولوژی و زیست شناسی به تحقیق پرداخت و مدرک پزشکی خود را از این دانشگاه اخذ نمود. او در سال 1882 ازدواج کرد.
فروید سپس به عنوان دکتر در بیمارستان بزرگ وین مشغول به کار شد. بعد ها تلاش هایی در باب درمان اختلالات روانی انجام داد که باعث شد تجربه های فراوانی را در خصوص روش ها و تکنیک های درمان روان نژندی ها کسب نماید.
پس از گذراندن چندین سال در فرانسه، فروید به وین بازگشت و هیپنوتیزم را به تجارب خویش افزود که فایده های زیادی برای او به همراه داشت. پس از بررسی و تجربیات دیگران فروید نظریه خود را دراین باره که منشا بسیاری از نوروز ها وقایع آسیب زایی هستند که فرد با آن ها در گذشته مواجه شده است را اعلام نمود . فروید همچنین دریافت که این آسیب ها دیر یا زود به اشکال متعدد خود را نمایان می سازند. تمام ایده ها و نظریه های فروید و بروئر در سال 1895 در کتاب مطالعاتی در باب هیستری منتشر شد.
در سال 1990 فروید کتاب تعبیر خواب خود را منتشر کرد که تا امروز بزرگترین اثر روانشناختی محسوب می شود.در حوالی سال 1908 اهمیت روانشناسی فروید شناخته شد و اولین انجمن بین المللی روانکاوی در سالزبورگ شکل گرفت. بعد از ارائه مقدماتی از اثر جدیدش پنج گفتار درباره روانکاوی در سال 1916 شهرت فروید به حداکثر میزان خود رسید و او تا پایان زندگی اش به نوشتن کتاب و مقاله های ارزشمند ادامه داد.
او بیش از بیست جلد کتاب درباره مطالعات بالینی و نظریاتش نوشت. مهم ترین مفهوم های روان شناسانه فروید اید، من و فرامن هستند که همچنان پایه ای برای مطالعات متاخر در روانشناسی محسوب می شوند. او مسیر پیشروی در مطالعات مرتبط را برای دانشمندان هموار کرد.
زیگموند فروید تحت تاثیر عمیق بسیاری از عواملی بود که با یکدیگر تفکر او را شکل دادند. مفهوم های رویای او حاصل رنجی است که هنگام مرگ پدرش متحمل شد . او ترکیب احساس هایی که در قالب افکار تازه به او رسیدند را تحلیل کرد . مشهور ترین نظریه فروید در باره عقده ادیپ، راهی به سوی آزمایشات و همچنین مباحث مرتبط که تا به امروز نیز ادامه دارند گشود. او با این نظریه ی تازه بحث های بسیاری را به وجود آورد.بعد ها مفهوم سیستم انرژی روانی فروید به نظریه روانکاوی منجر شد.
سپس فروید توضیح داد که طیف رفتار انسان ها را تنها با در نظر گرفتن فرآیند یا حالات روانی هر یک می توان مشخص نمود . این بیانیه بستری را برای نظریه ناخود اگاه فروید فراهم نمود . زیگموند بر درمان روان نژندی بر اساس بررسی رفتار های معنا دار شخص اصرار ورزید. ثانیا او به مفهوم رویا به عنوان اشکار ساز علل پنهان فرایند های ذهنی که در ساختاری دیگر نمود می یابد پرداخت .
این مفهوم بیان می دارد هنگامی که دست به انتخابی می زنیم، یک فرآیند پنهان در این تصمیم نقش دارد که ما از آن نا آگاهیم . او با استفاده از تئوری جنسیت در نوباوگی توانست به توضیح بخش جدایی ناپذیری از فرآیند رشد دست یابد . این تئوری اینگونه مطرح می گردد که نیاز های لذت طلبانه جسمی که منجر به ازاد سازی انرژی روانی می شود قرار دارد. او این مفاهیم را در مراحل مختلف رشد نوزاد بیان می کند.
کودک ممکن است گرایش جنسی را به سوی والد جنس مخالف و دو دلی را در باره والد همجنس پرورش دهد؛ که به احساس گناه در ذهن کودک منجر می گردد. و این اساس عقده ادیپ شکل می دهد که فروید در این باره در اثارش به توضیح می پردازد. فروید همچنین روانکاوی را به عنوان درمان اثبات کرد. او فرآیند درمان بالینی را برای درمان آسیب های روانی اجرا کرد که تا به امروز موثر بوده اند.
درمان روانکاوی رابطه ای هماهنگ را میان نشانه های ذهن برای کاویدن و حل کردن تعارض های سرکوب شده ناخوداگاه پرورش می دهد. در روش روانکاوی به بیماران اجازه داده می شود تا از تجارب اولیه خود در زندگی صحبت کنند سرو کار دارد و به موجب آن اسیب را جست و جو می کند.
فروید تاثیر قدرتنمدی بر تصورات به وجود اورد و هردو نظریه او همچنان موضوعی برای مباحثه هستند.اصول و نظریه های فروید قسمتی ازرشد زود هنگام علم جدید بود. اکتشافات خلاقانه او و مطالعاتش در باره فرایند ذهن پایه ای الهام بخش را برای علم و دانش پدید اورد . وی بعد از زندگی سالم درسال 1939 به علت سرطان در انگلستان درگذشت.
برگرفته از کتاب اسرار ذهن زیگموند فروید
ترجمه امید ساعدی
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.