مروری بر کتاب بازگشت سقراط
حقیقت را نمی توان برای همیشه پنهان کرد و شهرت انسان عادل سرانجام با حقیقت مشخص می شود.
در کتابی که برای مطالعه برگزیده اید با نظرات سقراط در مورد ده حوزه عدالت، الهیات، آموزش، فضیلت آرمان ها، فلسفه، معرفت شناسی، سیاست، اخلاق، جاودانگی آشنا می شوید . پس از خواندن این کتاب، انتظار می رود که از رهنمودهای سقراط در این دنیای مدرن استفاده نمایید.
خواندن این کتاب را به تمامی افراد توصیه می کنم زیرا دارای مطالب و محتوایی کاملا کاربردی برای جامعه و شرایط امروز است. به دلیل اینکه متن اصلی دارای اسامی خاص فراوان بود، در هنگام ترجمه سعی شده تا با پاورقی های جامع و کامل، جای هیچ گونه ابهامی باقی نماند.
امید است در دنیای امروز که نیاز به عدالت شدیدا احساس می شود و شاید معنای عدالت واقعی کمرنگ شده باشد، چنین کتاب هایی به مثابه چراغ راه تان برای تشخیص عدالت از بی عدالتی بوده و به همه ما کمک کنند تا انسان هایی عادل باشیم.
فیلسوف بزرگ انگلیسی ، آلفرد وایت هد در مقاله خود “پویش و واقعیت” در 1929 گفت: “بهترین ویژگی کلی سنت فلسفی اروپا این است که شامل مجموعه ای پاورقی در مورد افلاطون می باشد”. پس جای تعجب نیست که ایده های افلاطون تقریباً بعد از دو هزار و نیم هزاره، هنوز از اهمیت ویژه ای در جهان برخوردار هستند.
ما مشهورترین اثر او جمهوری را به کمک مدرنیته بررسی خواهیم کرد تا ایده های پایدار آن را در بستر پیشرفت هایی قرار دهیم که طی قرن ها کندو کاو حاصل شده اند. آیا این کار برای ما سودمند خواهد بود؟ تا آنجا که من می دانم، بیل واترسون کاریکاتوریست مورد علاقه همه، در سخنرانی خود برای فارغ التحصیلان در سال 1990 در کالج کنیون، اوهایو بهترین پاسخ را به این سوال داده است.
خواندن کتاب های آن فلاسفه بزرگ با متن های سنگین و ثقیل در زمان کنونی ممکن است به کارتان نیاید، اما اگر آن کتاب ها شما را وا داشتند تا از خودتان بپرسید چه چیزی زندگی را حقیقی هدفمند پر معنا و ارزشمند می کند ، بهترین ابزارهای ذهنی را به دست خواهید آورد و آنها همه وقت برای تان مفید خواهند بود.
محتوای اصلی در فصل اول، بحثی بین سقراط و تراسیماخوس درباره ماهیت عدالت است. در مقدمه ی این بحث جذاب، گپی دوستانه بین سقراط و میزبان سالخورده اش سفالوس را آورده ایم. سقراط برای گفتگو با سالخوردگان اشتیاق زیادی نشان می داد، زیرا اعتقاد داشت آنها راهی را که ما باید برویم، پیش تر رفته اند.
پس گفتگو را با این سوال آغاز کرد که آیا این مرحله ی زندگی یعنی پیری دشوار است یا او عقیده دیگری دارد. سفالوس پاسخ داد كه شخصاً از گذر عمر شکایتی ندارد. از عواطف جوانی خلاص شده و در آرامش تجربه قرار گرفته است. به گفته وی، بیشتر مشکلات ناشی از پیری، واقعاً عواقب خلق و خوی فرد می باشند. همچنین بر این نکته تأکید می کند که چنین آرامشی فقط در صورتی ممکن است که هیچ دینی به انسان های روی زمین یا خدایان در آسمان نداشته باشید.
برگرفته از کتاب بازگشت سقراط
نوشته سوجت ویجی/ ترجمه شادی فروتنیان
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.