بسیاری از بنگاههای خبری در تولید برنامههایی که ترکیبی از محتوای محلی و جهانی است باهم همکاری میکنند. دولتها همچنین ممکن است استراتژیهای دیپلماتیکی را دنبال کنند که به دنبال به حداکثر رساندن چشمانداز تبادل آزاد اطلاعات جهانی است، مانند بحث در مورد حاکمیت اینترنت و همکاری اینترنتی برای نامها و شمارههای اختصاصیافته برای حفظ رویکرد چندجانبه نظارت بر اینترنت. بحثبرانگیزتر، مفاهیم معاصر مدیریت اطلاعات بینالمللی شامل مداخله اطلاعاتی برای جلوگیری از توانایی بازیگر متخاصم در تعامل با مردم کشورهای دیگر است.
مدیریت اطلاعات
در طول جنگ ناتو علیه صربستان، کشورهای عضو، مجادله را با یک بحث مفصل شروع کردند: ایجاد یک اشباع خبری به صورت هماهنگ شده در قلمرو دشمن یا آنچه «حلقه اطراف صربستان» نامیده میشد.
این امر به اقدام نظامی برای مسدودسازی توانایی صربستان در امکان برقراری ارسال پیام به مردم خود از طریق بمباران فرستندهها و بحث برانگیزتر، بمباران مقر اخبار تلویزیون دولتی در بلگراد منجر شد.
در قلمرو دیجیتال، مداخله دولتها گاهی برای جلوگیری از انتقال پیامهای مرتبط با فعالیتهای جنایتکارانه مانند «تبلیغات استخدامی» به اصطلاح دولت اسلامی است.
درحالیکه دولتها حق قانونی مداخله به این طریق علیه یک بازیگر غیردولتی را دارند، مشخص نیست درحالیکه ارزش شنیده شدن و یادگیری از جریان آنها را مقدور میکند و تلاشهای اندک شبکهها برای ممانعت از پخش قسمتهایی از اخبار مرتبط با آنها بینتیجه میماند، اصلا آیا چنین مداخلهای در مورد شبکههای جهادی عاقلانه است یا خیر.
البته دولت تنها بازیگری نیست که در این راه مداخله میکند. در سال 2015 گروه آنلاین موسوم به آنونیموس علیه داعش در فضای دیجیتال ورود کرد.
در این زمینه: جنگیدن برای اخبار
برگرفته از کتاب دولت ها چگونه پیروز می شوند