طبیعت انسان ذاتا گرایش به اعتیاد دارد. تفکر، خود می‌تواند کیفیت اعتیادی داشته باشد. - نشر پیله

تفکر، خود می‌تواند کیفیت اعتیادی داشته باشد.

کتاب هشت گام برای بهبودی آموزش غلبه بر اعتیاد
Rate this post

طبیعت انسان ذاتا گرایش به اعتیاد دارد. این گرایش از طریق رفتارهای اعتیادی و وسواس/ اجباری در برخی افراد می‌تواند به تخریب زندگی‌شان منجر شود. به‌هرحال، همه ما می‌توانیم با این طبیعت ذهنی که به اعتیاد گرایش دارد، مبارزه کنیم.

تفکر و اعتیاد

می‌توان گفت همۀ ما در حال بهبودی هستیم. تفکر،  خود می تواند کیفیت اعتیادی داشته باشد. تفکری که به ما داستان می‌گوید، تفکری که می‌تواند ما را عصبانی کرده، ما را مسموم کند و ذهن ما را مختل  و معیوب سازد. وقتی تحت تأثیر این نوع تفکر هستیم  احتمال دارد تصادف‌ها، حوادث و حتی تلفات جانی رخ دهد. در کانادا، رانندگی با حواس‌پرتی و پرخاشگری در بین پنج علت رایج تصادفات  رانندگی با اتومبیل است.

ما نیز در جهانی زندگی می‌کنیم که بسیاری از ما در مواجهه با مشکلات‌مان به خوددرمانی می‌پردازیم. در این راستا برای ارتقای شادی در زندگی خود به غذا، مواد، الکل، داروها، رابطه جنسی، روابط، کار، مصرف‌گرایی، اینترنت، بازی‌های ویدیویی و غیره روی می‌آوریم.

حتی کسانی که فکر می‌کنند اعتیادی ندارند ممکن است به‌عنوان معتاد به زندگی(به سلامت جسمانی، به جوانی)  در نظر گرفته شوند. ما نمی‌خواهیم پیر یا بیمار شویم و  یا بمیریم. درواقع، بسیاری از ما به‌صورت هشیار یا ناهشیار نهایت کوشش خود را صرف جلوگیری از آن می‌کنیم. طبیعی است که جوانی، سلامت و عمر طولانی بخواهیم.

به‌هرحال، این‌چنین دلبستگی‌هایی ناچارا سبب رنج ما می‌شوند، تا جایی که مسیر زیادی را برای کاهش رنج خود طی می‌کنیم. در عوض، این مسئله  می تواند ما را به تلاش برای کنترل آن از طریق رفتارهای اعتیادی بیشتر، سوق دهد. پس تعجب‌آور نیست که اعتیاد بسیار گسترده است. درمان و بهبودی نیز گسترده است. بسیاری از ما تحت سلطه اعتیاد هستیم و هنگام تلاش برای بهبود یافتن از یک تجربه دردناک، معتاد می‌شویم. ما  می‌دانیم که درمان و بهبودی خود خروج از درد است.

بسیاری از افرادی که از مسجد، کلیسا، کنیسه و … گذر می‌کنند در جستجوی تسلی و بهبودی هستند و بسیاری از افراد که به سنن روحانی و مذهبی روی نیاورده‌اند، آرامش ر‌ا در فعالیت‌های خلاقانه، کمپین‌ها و فعالیت‌های تفریحی جستجو می‌کنند. آموزه های مذهبی می تواند به ما درکی از نحوه عملکرد ذهن ارائه دهد.

این آموزه‌ها ابزارهایی برای کار با ذهن آسیب‌پذیر ما در برابر اعتیاد هستند و می‌توانند با پروراندن ذهنی آرام و شفاف،  بدون خشم و‌ رنجش، به ما در غلبه بر رفتارهای اعتیادی و وسواس‌گون کمک کنند. این آموزشها می‌تواند ما در  مسیر بهبودی و درمان قرار دهد.

در این زمینه: رنج همگانی است

برگرفته از کتاب هشت گام برای بهبودی آموزش غلبه بر اعتیاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *