جریان زندگی اگر ما به خودمان اجازه دهیم، هر آنچه که می¬توانیم را به دیگران عطا کنیم - نشر پیله

جریان زندگی

کتاب فتح خوشبختی
Rate this post

زندگی

اگر ما به خودمان اجازه دهیم، هر آنچه که می­توانیم را به دیگران عطا کنیم، می­توانیم با آنچه که به دست آورده­ایم، مسرور باشیم.

‘ فتح خوشبختی’ اثبات می­کند که ما نسبت به آنچه که معمولاً باور داریم، تأثیر بیشتری روی خوشبختی خود داریم؛ که خوشبختی ما به معیارهایی مثل موقعیت اجتماعی، ثروت یا زیبایی بستگی ندارد و اینکه مسئولیت اصلی ما، تضمین این خوشبختی برای خود و برای دیگران است.

بهترین روش برای به وجد آوردن خودتان، سعی برای به وجد آوردن دیگران است.

راسل نتیجه­ گیری می­کند، ما این کار را انجام می­دهیم، زیرا قبول داریم که بخشی از ‘جریان زندگی’ هستیم. او در بخش آخر کتاب خود می­نویسد، ‘چنین شخصی، خود را شهروندی از جهان هستی می­بیند، که آزادانه از مناظری که آن در اختیارش می­گذارد، لذت می­برد و از لذاتی که آن برایش فراهم می­کند، بهره­مند می­شود و فکر مرگ او را ناراحت نمی­کند، زیرا او خود را در واقعیت، از کسانی که بعد از او خواهند آمد، جدا نمی­بیند’. 

ما باید به نیازهای خود احترام بگذاریم و هنگامی که عملی را انجام می­دهیم از آنها آگاه باشیم. همان طور که راسل اشاره می­کند، اگر کسی می­گوید که می­خواهد شما را خوشبخت کند، اما در نتیجه آن، از احتمال خوشبخت شدن ناامید می­شود، سخت می­شود به کارهای او احترام گذاشت. 

ما باید قبول کنیم که گریزی برای مرگ نیست. راسل این کار را کرد، اگرچه مدت زیادی بود که او آماده مرگ بود، اما هنگامی که او فوت کرد، نود وهفت سال سن داشت.

ما باید برعلیه گرایش خود به خود­اهمیتی پایان بخشیم. او معتقد بود، این برای ما یک وظیفه است که تا جایی که امکان دارد، باعث کم شدن خوشبختی دیگران نشویم. مهم تر از همه، ما باید پذیرای ایده­هایی باشیم که می­توانند ما را خوشبخت کنند، چه دیگران آنها را تأیید کنند و چه نکنند.

راسل سعی داشت تا یک بیماری مسری مدرن، یعنی ناخوشبختی را درمان کند. ارقام دولت بریتانیا نشان می­دهد که سالیانه، دوازده درصد از جمعیت احساس افسردگی می کنند. جامعه ما طیفی از قرص­ها را فراهم کرده تا بتواند حس و حال کسانی که تشخیص داده شده از افسردگی رنج می­برند را تغییر دهد.

ما جامعه­ای ناخوشبخت و داروگرا هستیم و دسترسی به پول، تفریح، سرگرمی­ها و تهییجاتی که ما امروزه داریم، به نظر نمی­رسد چاره کار باشد.

ما ممکن است با برخی از گفته­های راسل مخالف باشیم، اما باید او را تحسین کنیم که به ما یادآوری کرده که اگر خوشبخت نیستیم، در این صورت، در حال از دست دادن جنبه مهمی از زندگی خود هستیم. تلاش برای خوشبختی، وظیفه ما است. برای این منظور ما به استقامت نیاز داریم، اما استقامت غیر عادی که باز، بخشنده و قابل انعطاف است و نه به تعبیر راسل، ‘یک وجود جداگانه سخت مثل توپ بیلیارد که با سایر وجودهای مشابه هیچ سنخیتی به جزء تصادم ندارد’.

زمان آن فرا رسیده است که تصادم را کنار بگذاریم و به جریان زندگی راسل بپیوندیم، جایی که، او می­دانست، بالاترین لذت را می­توان در آنجا یافت.

ما قبلا اینجا در این مورد مطلبی را منتشر کرده ایم

برگرفته از کتاب فتح خوشبختی

قیمت اصلی 81600تومان بود.قیمت فعلی 74000تومان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *