دنیای جدید سازوکار‌های جدید ارتباطی سازوکار دنیای جدید - نشر پیله

سازوکار دنیای جدید

کتاب دولت ها چگونه پیروز می شوند
Rate this post

دنیای جدید سازوکار‌های جدید ارتباطی خود را دارد. ماهواره ارتباطی و شبکه جهانی وب با هم سرعت و انتشار همزمان ارتباطات را به ارمغان آوردند. در زمان‌های قدیم، تصور کتاب مقدس از«دیدن همه یک رویداد با هم» نهایت معجزه بود. جهت ارتباطات تغییر کرده‌است.

دنیای جدید

در دنیای قدیم، پیام‌ها از بالا به پایین سرازیر می‌شدند که از تعداد محدودی از بوروکراسی‌ها و موسسات رسانه‌ای سرچشمه می‌گرفت. در دنیای جدید، پیام‌ها به صورت افقی در شبکه‌های خبری منتقل می‌شوند. همان‌طورکه جامعه‌شناس، مانوئل کاستلز گفته ما در یک «جامعه شبکه‌ای» زندگی می‌کنیم.

جهان جدید با از بین رفتن بسیاری از موانع و مرزها شناخته می‌شود. نیروهای جهانی اقتصادی و فرهنگی، بازارها، شرکت‌ها و گفت‌وگوهایی ایجاد کرده‌اند که از هر مکانی فراتر می‌رود. این‌ها پیامدهای عمیقی برای بازیگران دولتی داشته‌است. دیگر نمی‌توان یک روایت برای مخاطبان داخلی و یک روایت را برای شنوندگان خارجی داشت.

امروزه کلماتی که در کانزاس گفته می‌شود در قندهار شنیده می‌شود. این تغییر، سیاست‌مدارانی که بدون فکر و عجولانه صحبت می‌کنند را تحت‌ تاثیر قرار داده‌است. مانند زمانی که رئیس‌جمهور جورج دبلیو بوش پس از حملات 11 سپتامبر پیشنهاد «جنگ صلیبی» علیه تروریست‌ها را داد.

این مساله ماهیت رویکرد بسیاری از کشورها در ارتباطات بین‌المللی را نیز تغییر داده‌است. درحالی‌که یک نسل پیش، یک دیپلمات در خارج از کشور ممکن بود این آزادی را داشته باشد که با هرچه به نظرش مناسب می‌دید وارد تعامل شود اما امروزه آن‌ها می‌توانند خودشان را ببینند که با مقررات و الزامات حفظ اصول پیام محدود شده‌اند.

دیپلمات‌ها در قندهار به دلیل نگرانی از نحوه عمل رای‌دهندگان در کانزاس با وسواس سخن می‌گویند. بیشتر از این به نظر می‌رسد که ابتکارات عمده در تبلیغات ملی نه به واسطه تمایل به تعامل با خارجی‌ها بلکه از طریق تأکید بر مشروعیت بازیگران با نگاه مخاطبان داخلی انجام می‌شود.

نیروی محرک المپیک 2008 پکن یا نمایشگاه شانگهای 2010 نه تنها برای جلب تحسین خارجی‌ها بلکه بیشتر حرکتی پیچیده از سوی بخشی از دولت از این منظر بود که تحسین چین از سوی جهان هدیه‌ای به مردم چین جلوه داده شود.

مرزهای دیگری که از بین رفته شامل روابط تجاری و دولتی است. در حال حاضر معمول است که دولت‌ها در مورد برند یک مکان یا ملت صحبت و از استراتژی‌های برندینگ استفاده کنند. این خیلی عادی است که حضور انواع مختلف بازیگران بین‌المللی را در کنار هم برای حل‌وفصل یک مساله بین‌المللی شاهد باشیم، دولتی، غیر دولتی، محلی، بین‌المللی و حتی تجاری.

در این زمینه: فرهنگ در بحث دیپلماسی

برگرفته از کتاب دولت ها چگونه پیروز می شوند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *