هر کشور فرهنگهای سیاسی متعددی دارد. فرهنگ سیاسی مجموعهای از نگرشها، ارزشها، اهداف و عملکردهای سیاسی مشترک برای اعضای هر گروه سیاسی است. کشورها فرهنگهای سیاسی متمایزی دارند، به این معنی که شهروندان یک کشور احتمالاً نظرات مشترکی در مورد نقش آنها به عنوان شهروند و مسئولیتهای دولت دارند.
هویت سیاسی
در هر کشوری، میتوانید فرهنگهای نخبگان، تودهها و اقلیتها را شناسایی کنید که هر کدام مجموعهای از اولویتها، دیدگاهها و نگرشها و شاید نشانگرهای اجتماعی مانند: لباس، موسیقی یا حتی رژیم غذایی خاص خود را دارند. فرهنگ نخبگان شامل کسانی میشود که بر دستور کار سیاسی، انتخابهای سیاسی و موقعیتهای رسمی قدرت یک کشور تسلط دارند.
فرهنگ تودهای شامل بخش عمدهای از شهروندان که در موقعیتهای قدرت نیستند یا در دموکراسیها، رای دهندگانی است که معمولاً ارزشهای سیاسی را که برای فرهنگهای سیاسی کشور مرکزیت دارند، پذیرفته اند. تعداد زیادی از فرهنگهای اقلیت وجود دارد که هر کدام مجموعهای از نگرشها و رفتارهای خاص خود را دارند.
یکی از جنبههای کلیدی فرهنگهای اقلیت این است که به گروههایی از افراد اجازه میدهند خود را از فرهنگ اکثریت که باعث غرور، تعلق و همبستگی میشود، متمایز کنند. فرهنگهای اقلیت به دلایل مختلفی به وجود میآیند و ممکن است بعداً هویت سیاسی خود را ایجاد کنند. کسانی که در یک فرهنگ خاص هستند، ممکن است رفتارهای شخصی خود را برای پیشبرد اهداف گروه تغییر دهند و با دیگران در آن فرهنگ درگیر فعالیتهای سیاسی شوند.
در این زمینه: علم سیاست تجربی
برگرفته از کتاب درآمدی بر علم سیاست