نازیها حکومت خود را با فوج عظیمی از دستاندرکاران کارکشتۀ پروپاگاندا آغاز کردند. همۀ اعضای حزب دستی در پروپاگاندا داشتند که هیتلر آن را اولین وظیفۀ یک تشکیلات میدانست.
پروپاگاندا
- در 30 ژانویه 1933، پروپاگاندای نازی از موضع حزب مخالف به موضع حزب حاکم تغییر کرد، اما آنها سیستم انعطافپذیری داشتند که خود را بهسهولت با شرایط جدید سازگار میکرد.
نازیها از مزیت سیستم رسانههای جمعی و ارتباطات موجود برخوردار بودند که بخش اعظم آن دستکم بهطورکلی با اهداف نازی همدلی میکرد.
جمهوری دموکراتیک آلمان در آغاز کار وضعیت متفاوتی داشت. دوازده سال حکمرانی ناسیونال سوسیالیسم باعث شده بود تعداد کمی از دستاندرکاران کارکشتۀ پروپاگاندا برای حزب سوسیالیست باقی بمانند. تشکیلات وسیع حزبی وجود نداشت. ادبیات پروپاگاندا وجود نداشت. سیستم رسانههای جمعی ویران شده بود.
- اولین گام ساختن تشکیلات حزب بود. همانند زمان نازیها، شبکهای تودرتو از واحدهای حزبی را شامل میشد که در سرتاسر کشور گسترش مییافت.
حزب اتحاد سوسیالیستی نیز بهصورت سلسلهمراتبی سازماندهی شده بود و حدود 60000 گروه محلی داشت که میتوانست در محل کار یا محله مستقر باشد. این گروهها به دفاتر مناطق (264 دفتر در سال 1989) گزارش میدادند که تابع پانزده دفتر بخش بودند. در هر سطحی افرادی مسئولیت پروپاگاندا و تهییج را بر عهده داشتند. یافتن و آموزش آنها اولین چالش بود.
در این زمینه: پیشوا
برگرفته از کتاب کمرهای خمشده