مدیریت رفتاری
«هرگز توهینهای کودکان را شخصی تلقی نکنید».
بسیاری از کودکان که دارای مشکلات عاطفی و رفتاری هستند، بزرگسالان را به رفتارهایی که انتظار دارند، وادار میکنند (زیرا این تجربهی آنها از بزرگسالی است).
این دانشآموزان توهین و تمسخر میکنند، با این قبیل تحریکات عصبانی نشوید. راههای دیگری برای واکنش نشان دادن بیابید.
برای برخی کودکان، اعتماد به بزرگسالان کاری بس دشوار است و بهترین کاری که برای آنها میتوانید انجام دهید، ساختن یک ارتباط خوب است و حتی اگر چیزی به سمت شما پرتاب کردند، باید نادیده بگیرید.
شما این کار او را نوعی استرس بدانید که باید در کاهش آن تلاش کنید.
وقتی کودکی به شما توهین میکند:
- اگر کودک شوخ طبع است، شوخی کنید. شما با شوخی کردن با او موافقت کنید، مثلاً: کودک: « تو معلم افتضاحی هستی، شما (با حالت شوخی): بله می دانم. همه همین را میگویند. باید بیشتر تلاش کنم».
- دربارهی احساس کودک با او صحبت کنید، مثلاً: «میدانم که تو عصبانی هستی؛ میدانم به دلیل حرفی است که فلانی به تو گفت؛ اگر به من هم گفته میشد، من هم عصبانی میشدم».
- با آرامش اظهارنظر کنید، مثلاً: «این حرف خوبی نیست که، به بقیه بگویی. این حرف به من نشان میدهد، که تو حالات خوب نیست، چون وقتی مردم حرفهای زننده میکویند، معمولاً به این معناست که حالشان خوب نیست. چه کاری از دست من بر میآید»؟
بیشتر بدانید:
برای کاهش حس شرمندگی کودک، به او توضیح دهید که وقتی کودکان عصبانی میشوند، شما تعجب نمیکنید، زیرا آنها برای شما مهماند و میخواهید به آنان کمک کنید.
ما قبلا اینجا در این مورد مطلبی را منتشر کرده ایم
برگرفته از کتاب مدیریت رفتاری