دفترچه خاطراتی برای قدردانی
“دربارهی چیزهایی که باعث میشود کودکان آرام، خوشحال، اجتماعی، خندان، مثبت و شاد شوند، فکر کنید.”
ارتباط میان معلم و والدین برای هر دو طرف حائز اهمیت است. این روش ارتباط میان والدین و مدرسه را از طریق کلمات کودک پیش میبرد. این تمرین به کودکان کمک میکند تا با ذهنآگاهی مکالمات مثبتی بین خودشان و والدینشان شکل دهند.
- به هر کودک یک دفترچهی کوچک بدهید تا جلد آن را با کلمات و عکسهایی تزیین کنند که نشان دهد در زندگی قدردانِ داشتن چه چیزهایی هستند.
- در دفترچه، پیغامی برای والدین بنویسید و در آن توضیح دهید که هدف این کار چیست و چگونه میتوانند با کودکان خود ارتباط برقرار کنند و آن را بچسبانید. از والدین بخواهید تا در دفتر خاطرات از چیزهایی که بابت آنها سپاسگزارند بنویسند و دربارهی آنها با فرزندانشان گفتگو کنند.
- وقتی نوشتن اتفاقات خوب چند روز به پایان رسید، از کودکان بخواهید تا با چشمانی بسته و ذهنی آگاه چند نفس عمیق شکمی بکشند و سپس دربارهی اتفاقات خوب آن روزها گفتگو کنند.
- بخواهید تا هر روزی که خاطره مینویسند تاریخ آن روز را نیز ثبت کنند. در هر خاطره حداقل به یک اتفاق خوب اشاره کنید. این نوشته میتواند یک یا دو جمله و یا فقط یک عکس باشد. این دفترچهی خاطرات کودکان است.
- به کودکان برای به اشتراک گذاشتن خاطراتشان و عواطف خودشان و دیگران کمک کنید. (بخش ششم را نگاه کنید: هوش اجتماعی)
- باید دفترچهی خاطراتشان را به خانه ببرند و آن را برای والدینشان بخوانند. همانطور که در دفترچه توضیح داده شد، والدین لحظات قدردانی خود را نیز میتوانند بنویسند. دفترچهی خاطرات را به مدرسه باید برگردانند.
نکتهی آموزشی: اگر تهیهی دفترچه سخت است یک برگه تهیه کنید تا در طول هفته کودک و والدین لحظات شکرگزاری خود را در آن بنویسند. همهی برگهها را نگه دارید که در آخر ترم یا آخر سال آنها را مثل کتاب کنید تا بچهها به خانه ببرند.
ما قبلا اینجا در این مورد مطلبی را منتشر کرده ایم
برگرفته از کتاب ذهن آگاهی در کلاس